Wynagrodzenie od kapitału - kapiszon czy realna broń banków?

Czy bankom należy się wynagrodzenie za korzystanie z kapitału?

Banki łapią się różnych metod, aby odciągnąć uwagę od tego, że wprowadzały w błąd kredytobiorców i chcą zniechęcić od domagania się zwrotu pieniędzy za nieuczciwe zapisy w umowach i drastyczny wzrost zadłużenia oraz rat. Wymyśliły "wynagrodzenie za korzystanie z kapitału". Czy to kapiszon, czy realna groźba banków wobec klientów?

Odpowiedzi udziela doświadczony radca prawny mec. Witold Jagiełło z Kancelarii Radców Prawnych Jagiełło Tobolewski KancelariaJTT.

Zapraszamy do lektury:

Radca prawny Witold Jagiełło

Radca prawny, założyciel i partner zarządzający kancelarii Jagiełło Tobolewski, członek Okręgowej Izby Radców Prawnych w Szczecinie od 2010 r., Fundator FUNDACJI PATRONUS.

Doradza klientom w negocjacjach oraz prowadzi procesy sądowe. Posiada bogate doświadczenie w zakresie prawa nieruchomości oraz prawa spadkowego, reprezentuje Klientów kancelarii również w sporach z bankami oraz zakładami ubezpieczeń.

Prowadzi obsługę prawną firm, specjalizuje się w prawie spółek handlowych, prawie administracyjnym i gospodarczym. Świadczy pomoc prawną przy negocjowaniu oraz wykonywaniu umów oraz doradza przedsiębiorcom w sporach dotyczących ubezpieczeń majątkowych i odpowiedzialności cywilnej, reprezentuje interesy Klientów na sali sądowej.

Stale podnosi swe kompetencje, regularnie bierze udział w szkoleniach zawodowych. Biegle włada językiem angielskim.